2007. június 13., szerda

Műgondolás

Bár nem írtam semmit az első napról - fáradt voltam, de nagyon, a hotelben gyakran eltévedtem így eléggé körbejártam a helyet - írok a mostani, második napi állapotomról. Kint döglesztő meleg van, a hivatalos adatok szerint 36 fok, de valahogy ez a sivatagi nap sokkal erőteljesebb.

Nagyon kitalálták ezt a Las Vegast: konfereciákon nappal az emberek, nem mernek elcsámborogni, kint mászkálni, mert a nap általi halál fenyegeti őket. Az emberek inkább a sötét, légkondicionált termekben ülnek, hallgatják az előadásokat, melyek unalmasak lehetnek, de érdekesek is - most unalmas. Estére már elfáradnak, és mivel a kaszinó útban van a szobák felé, nem lehet kikerülni, inkább leülnek egy félkarú rabló vagy egy pókerasztal, rulett mellé. Szóval ki se kell menni a természetbe - mert nincs is természet. Csak por van, homok és erőteljes napsütés.

És akkor megcsinálják ezeket a mesterséges helyeket, ami például Velence is lehet - éneklő gondolásokkal, jellegzetes boltokkal, pontosan lemásolt emlékművekkel, festményekkel és utcai kövekkel, még valószínűtlenül kék éggel. Még olyan is van, hogy a fedett területen lévő vendéglőnek terasza van, ahovan az emberek kiülhetnek, és olyan mintha kint ülnének a levegőn, és van belső része is a vendéglőnek, ahol tehát kétszeresen fedettek vagyunk :-D. Szóval nem kell kilenc-tíz-tizenöt órát utazni Európába, ahol nincs légkondi, ahol néha büdös is van az utcákon, meg nem beszélik a nyelvünket, nem férünk be a szűk európai autókba - elég eljönni ide, Las Vegasba és a biztonságos területen, hideg levegőben dideregni. Erről szól talán a lenti videó. A kaszinó részét este részletesen lefilmezem. Még nem játszottam.

Nincsenek megjegyzések: