2007. március 29., csütörtök

Art Rage

A tábla PC-n van egy alkalmazás, amit Tibi töltött le az internetről, neve Art Rage. A program korlátozott funkcionalitású változata ingyenesen letölthető, és nagyon jópofa számomra, aki nem tud rajzolni. A tábla PC képernyőjét könyedén papírlapként lehet használni, a mellékelt ceruzával pedig természetesen lehet rajzolgatni. Az Art Rage-ben pedig meg lehet azt csinálni, higy vesz az ember egy képet, azt egy átlátszó lap alá helyezi, és az ember elkezdi kopírozni a képet. Édesanyám édesapjának egy régi, öreg képét szkenneltem be, azt vettem alapul:


Elkezdtem használni az ArtRage programot, és ez a három próbálkozást mentettem le. Nem tudok rajzolni, a program tud :-)





2007. március 27., kedd

Feljelentettünk

Megjelentünk az Index, vagyis a Velvet feljelentő rovatában: vasárnap este Áder Jánossal ütköztem össze a budaörsi Tesco-ban. Itt az Indexes bejegyzés:

Áder János tej és gyümölcslé fertőjében
2007. március 26. 00:38
"Vasárnap este a budaörsi Tesco-ban a Túró Rudi pöttyös újdonságát kerestük, mikor valaki ugyancsak a pult felé indult. Ez a valaki volt Áder János, akit nem láttam a hátam mögött, és mikor hátraléptem, majdnem beléütköztem, erre fel ő udvariasan bocsánatot kért. Áder János a sajtokat nézegette tovább, kosarában pedig kedvesem megfigyelése szerint rengeteg Pfanner gyümölcslé volt, szinte ezzel volt tele. Tej is volt, abból is jó sok. A politikus egyedül volt. Este nyolc után lehetett. Az emberek kíváncsian méregették őt, de senki sem szólította meg, mi kiválasztuttunk egy camembertet és továbbmentünk. Ugyanolyan fáradt volt, mint a tévében. Ezennel jelentem, Áder János valóban él, és nemcsak a tévé képernyőjén keresztül szól a pórnépnek." - oszlatta el az esetleges félreértéseket Veniko.

Ja és a screen shot is, egyébként meg itt olvasható, csak scrollozni kell lefelé:

2007. március 26., hétfő

Blogorvos

Vagyis fogorvos. Ott voltunk. Miközben panaszkodtam a munkában, hogy orvoshoz megyek, Gábor valamiért megkérdezte: hogy akarok én tölteni egy ilyen szép délutánt, mint a mai? Idegölően - válaszoltam, majd mindenki felröhögött. Még Tibi is viccesnek találta :-).

A fogorvosnál is folytatódott a vicces délután. Azért kértem időpontot, mert egyszer csak egy lyuk volt a fogamon, fent baloldalt, egy kihúzott fog mellett, az orvos csak B7-es fogként emlegette. Nos, azt az orvos betömésre alkalmasnak találta, meg is lett, majd a kibújni akaró bölcsességfogamról kérdeztem ki, majd mondtam, hogy beküldöm a kedvesemet, majd ő fizet, nálam nincs pénz. Bement Tibi, azért őt is megvizsgálta, és megkérdi, hogy milyen viszonyban is van az előbbi hölggyel? Hát a feleségem - mondja Tibi. Ja látszik, mert ugyanaz a foguk lyukas :-D. És kiderült, hogy a B6-os foga Tibinek is hiányzik. Ha én ezt előbb tudom. Úgy hogy akkor két fogat tömött az orvos, két B7-est. 16 ezer forint fél óra alatt.

2007. március 25., vasárnap

Leejtettem a noteszgépem

Szegény szerencsétlen kis Dell noteszgép, akit annyi felé hurcoltam szerte a világba, írtam rajta sok-sok cikket!! Az történt, hogy egyik kezemmel megfogtam a gépet, hogy majd beviszem a szobába, az ágyba, hogy kényelmesen írjam meg a cikket. Aztán nekifogtam keresni a tápkábelt, mert a gép nélküle úgy egy órácskát bírja. Aztán meg kicsúszott a gép az ujjaim közül, és leesett a földre, igaz egy méter magasból. Jó nagyot puffant, a PCMCI wi-fi kártya felfogta az ütés nagy részét, el is görbült jó szépen. De a gép épen és egészségesen megmenekült. A kártyát Tibi megragasztotta skoccsal, na jó átlátszó vékony műanyag szalagragasztóval, és visszadugtuk a gépbe és működött! Igaz a kis led már nem világit zölden, de nem is kell, anélkül is tudom, hogy működik. Szóval ha már van új gépem, dobnád ki a régit - persze Tibi csak hülyéskedett és cukkolt.
Végül is szerencsésen megúszta a gép, csak a kis zöld led nem világít többé.
Isten nyugtassa!!!

2007. március 21., szerda

Tévés sztár

A cégünknél úgy döntöttek, hogy ha lehetséges, akkor ne csak írjunk egy-egy eseményről, hanem készítsünk tévés anyagot is. A PcWorld-nél indult a PCStudio nevű adás leghamarabb, ezt a DVD mellékletre készítették. Azután lett a Gamestar TV, ahol játékokról beszélnek folyamatosan - ugyancsak DVD. És most lett Computerworld TV is, melynek a második anyagát Árokszállási kollégával együtt készítettük. Nos ez online került fel, letölthető itt nagy felbontásban, itt pedig kis felbontásban. A hír az pedig itt olvasható.

A hang az nem túl jó minőségű, de figyelembe véve, hogy mikrofon nélkül dolgotunk, nincs stúdió, ahol fel lehet mondani a szöveget, szerintem egészen jó lett. Azért még házibarkács jellege van, de legalább viccesre sikerült és lett anyag a bakiparádéra is. Jó volt egy kicsit más dolgot csinálni.

Itt interjúzás közben vagyok látható, az interjúalany a valóságban nem tűnt ennyire magasnak :-D

2007. március 20., kedd

Marcipános távirányító

A T-Online-nál voltunk ma, Gábor kollégámmal együtt (az ő blogja van itt oldalt). A T-Home TV nevű IPTV szolgáltatáshoz az HBO kitalálta, hogy egy online videotékát tesz majd fel, ami el bármikor leülhetsz, lekérsz egy filmet és megnézed. Ehhez kell legyen IPTV-d a T-Online-tól és HBOMaxPak előfizetésed, de hát nem ez az érdekes. Az érdekes az, hogy az ajándék egy marcipán távirányító volt, amin rajta volt a T-online és HBO neve. Az egyikből a kollégák ettek egy keveset, a másik kibírta a fotózásig. Jópofa ajándék... megemlegetjük mi még.

2007. március 14., szerda

Tábla PC

Valamikor másfél-két évvel ezelőtt járt nálunk egy tábla PC, amkkor Tibi teljesen belészeretett. A tábla PC annyiban különbözik a noteszgéptől, hogy nagy érintőképernyője van, a kijelző általában elfordítható a billentyűzetre vagy teljesen lecsatolható róla. Ami viszont a legfontosabb, hogy naaagyon könnyű.

Az, amit Tibitől megkésve, nőnapi ajándékként a tegnap kaptam kézhez, nos az, 1,7 kg, vagyis nincs meg két kiló. Ezt szívest-örömest cipelem végig és keresztül kasul minden konferencián és rendezvényen. Nincs nekije floppy meghajtója, még CD vagy DVD meghajtója sem - lehet külön vásárolni hozzá - de van SD Ram helye, USB-je, wi-fije, Bluetooth-ja, és 12 inches képernyője, és nagyon édi. Szóval a mostani hír, arról szól, hogy IT infrastruktúránk egy HP Tábla PC-vel egészült ki, ezzel. Innen vásároltuk a feltüntetett áron.

Hogy tetszik?

2007. március 10., szombat

Első vizitdíj

Nos megvolt ez is, az első vizitdíj. Nőgyógyász dokinál voltam, piruláimat irattattam fel, és hát ekkor kellett 300 forintos vizitdíjat fizetni, mert hogy bementem az orvoshoz és elmondtam jól vagyok. Itt a vizitdíj automata helyett egy aszisztens néni szorgalmasan töltötte ki a nyugtát, igaz itt úgy fél éve, talán egy éve vezették be a sorszámos hívórendszert itt, tehát költöttek már informatikára egy keveset.

Az orvosnak mondtam, hogy ez az első alkalom, legyen gyengéd és figyelmes (na jó a vessző utániakat nem mondtam neki). Azt viszont megígértem, hogy berámázom ezt az első nyugtát és remélem hamarosan az utolsó ilyet is mellé tehetem... bár ezt soha sem lehet tudni.

2007. március 6., kedd

Csorog az orrom...

... mintha fizetnék. Nem emlékszem, mikor volt olyan, hogy tízpercenként fújtam az orromat, hogy az orrom piroslik és fáj a sok fújástól, hogy akkorákat prüszkölök, hogy én is megijedek magamtól - ma amikor mentem a munkába egy kapu előtt prüszköltem, még úgy visszhangzott az egész ház, szegény ottlakók biztos megjiedtek, már ha fiatalok és jó a hallásuk, de ha fiatalok, akkor abban az időben, mikor én ott a házuk előtt prüszköltem, ők munkában vagy iskolában vagy ágyban vannak kedvesükkel, így tehát az én történelmi szinten is visszhangzó prüszkömet senki sem hallotta, így elveszett az örökkévalóság előtt - na jó kicsit elkalandoztam. Egyébként meg köszönöm jól vagyok, megyünk 26-án a fogorvoshoz, van egy lyukas fogam, óriási így nyelvtávlatból ez a lyuk, amit olyan jó luk-nak mondani, olyan jó népies.

A Grey's Anatomy-nál a harmadik évad elején vagyunk, kezdjük utolérni Amerikát. Volt egy rész, na jó kettő, amit teljesen angolul néztünk meg, egészen jól értettük.

Hát más nem történt velem. Jelenleg egy M700 nevű E-TEN glofiish mindentudó telefont tesztelek. A Windows Mobile-os készülékben az a legjobb, hogy megvan benne a Bubble Breaker nevű játék. Én 756 pontot csináltam, Tibi átlépte az 1000 pontot is. De ezt csak itt árulom el, egyébként a GPS-ről meg wi-firől meg internetezésről meg ilyenekről írtam a nagy cikkben.

2007. március 2., péntek

A bürokrácia útvesztői

Szerintem mindig akad egy-két ember ezen a kerek földön, aki életében először ad el autót. Nos, annak szolgálhat tanulságul esetünk, ami nem nagy tragédia, de hát zavaró volt. Tegnap este felhív Olga, mert neki adtuk el az autót, hogy kéne neki egy járműkísérőlap - ahhoz, hogy a forgalmi engedélyt átirassa az ő nevére. Elkezdünk kutatni, feltúrjuk a szekrényt, elővesszük a régi iratokat - kiderül, hogy 2002-ben 21 százalékos THM-es kölcsön varrtak a nyakunkba, most a 3,9 százalékos egészen kényelmes. Semmi, nincs semmi járműkísérőlap. Beizzítom az internetet, a Google első helyen a Magyarország.hu weboldalt adja ki: szépen leírják mi az a járműkísérőlap, csak az nem derül ki, hogy most nekünk miért nincs. Sőt, a Toyotához sem kaptunk.

Felhívom reggel, normális órában az 189 kormányzati infoszámot, ők csak kell ezt tudják: a srác kedves, de ő sem tud többet, mint amit az internet kiad neki, felolvasná az ott lévő szöveget, de nem engedem, kérdem, hogy mit tehetünk, majd azt mondja, érdeklődjünk az önkormányzatnál. Ott kéne várni a sorszámmal a kezemben a soromra, de nem megy, odamegyek a látszólag unatkozó ügyintézőhöz, aki nem tudja, hogy mi az a járműkísérőlap, de megnyugtat, átiratáshoz nem kell.

Időközben Olga is érdeklődött, neki azt mondják,a járműkísérőlap az az eredetiségvizsgálat. Ha ők mondják... És nem kell valóban járműkísérőlap...

De akkor miért nincs ez fenn a Magyarország.hu-n ilyen egyértelműen? Hát hogy telefonáljunk meg izguljunk egy keveset.