2007. március 2., péntek

A bürokrácia útvesztői

Szerintem mindig akad egy-két ember ezen a kerek földön, aki életében először ad el autót. Nos, annak szolgálhat tanulságul esetünk, ami nem nagy tragédia, de hát zavaró volt. Tegnap este felhív Olga, mert neki adtuk el az autót, hogy kéne neki egy járműkísérőlap - ahhoz, hogy a forgalmi engedélyt átirassa az ő nevére. Elkezdünk kutatni, feltúrjuk a szekrényt, elővesszük a régi iratokat - kiderül, hogy 2002-ben 21 százalékos THM-es kölcsön varrtak a nyakunkba, most a 3,9 százalékos egészen kényelmes. Semmi, nincs semmi járműkísérőlap. Beizzítom az internetet, a Google első helyen a Magyarország.hu weboldalt adja ki: szépen leírják mi az a járműkísérőlap, csak az nem derül ki, hogy most nekünk miért nincs. Sőt, a Toyotához sem kaptunk.

Felhívom reggel, normális órában az 189 kormányzati infoszámot, ők csak kell ezt tudják: a srác kedves, de ő sem tud többet, mint amit az internet kiad neki, felolvasná az ott lévő szöveget, de nem engedem, kérdem, hogy mit tehetünk, majd azt mondja, érdeklődjünk az önkormányzatnál. Ott kéne várni a sorszámmal a kezemben a soromra, de nem megy, odamegyek a látszólag unatkozó ügyintézőhöz, aki nem tudja, hogy mi az a járműkísérőlap, de megnyugtat, átiratáshoz nem kell.

Időközben Olga is érdeklődött, neki azt mondják,a járműkísérőlap az az eredetiségvizsgálat. Ha ők mondják... És nem kell valóban járműkísérőlap...

De akkor miért nincs ez fenn a Magyarország.hu-n ilyen egyértelműen? Hát hogy telefonáljunk meg izguljunk egy keveset.

Nincsenek megjegyzések: