2007. augusztus 26., vasárnap

Joy magazin fotózás

Pénteken hiúságomat legyezgették előre és hátra, mert a Joy magazinnak készítettek szép fotókat rólam - és másik két sorstársnőmről. Minket hármunkat az köt össze, hogy számítástechnikával foglalkozunk.

A Joy magazin választása nem véletlen. Főszerkesztőjét egy Nokia sajtótájékoztatón ismertem meg, ahol az N95-öt mutatták be. Ez alkalomból egy olyan eseményt szerveztek, melyen feladatunk is volt - ezt az N95 segítségével, vagyis a beépített navigációval kellett megoldani. Négyes csapatokba osztottak és el kellett találni bizonyos címekre - terepjárókat is biztosítottak ehhez. Mivel a mi csapatunkban én voltam az IT-s a telefon kezelése rám maradt. Egy autóba kerültünk a Joy főszerkesztőjével, egy pécsi lap főszerkesztőjével, egy nőket lenge öltözetben fotózó magazin munkatársával. Azt hittem unalmas lesz, de nem. Sokat-sokat kacatunk, röhögtünk meg miegymás - először a Joy főszerk vezetett, majd a hátsó ülésen a hátát masszíroztatta, mert a pénteki forgalomban lassan döcögtünk - vagyis egy jót szórakoztunk.

Szóval ennek az ismeretségnek köszönhető, hogy kitalálta a Joy-os főszerk néni, hogy akkor IT-s csajokról legyen szó a lapban. Egy újságíró lánynak válaszoltam kérdéseire, majd szólt, hogy lesz fotózás is.

A fotózás hosszas egyeztetés után pénteken délután háromkor indult. Előtte elmentem fodrász bácsihoz, aki csinált szép hajat Enikőnek - semmi különös, csak szépen elrendezte. A fotózás Óbudán volt, egy FlashBack nevű stúdióban, amit egy régi harisnyagyár helyén találtak ki - a fotókon majd leet látni a romos épületeket.

Judit és Gabi volt a két sorstársnőm, Judit Tibi kolléganője, vele kétórakor találkoztam, és kivitt autóval Óbudára. Kellett is egy óra, hogy oda kijussunk, az Árpád híd környékén dugó volt. De kiértünk.

Judit smink közben



Ott jött a fotós néni, majd a sminkes és a stylist - vagyis az öltöztető néni. A sminkes mindenkit szépen kisminkelt (látszott rajta iszonyú gyakorlata van).

Gabi smink közben



A stylist néni a Mangó nevű üzletből hozott ruhákat és aztán ott kiválogattuk kinek mi legyen a ruhája. Mivel az októberi számról van szó, ezért a 35 fokos melegben őszi meleg ruhákban üldögéltünk. Mindenkiről készítettek külön fotókat, majd aztán következett a nehezebb és hosszabb rész.

Enikő smink közben



Azt gondolta ki a fotós néni, hogy a három IT-s néni majd Mátrixos ruhákban pózol majd. És több százezer forintos bőrruhákat hoztak el nekünk, és majd 50 ezer forintos nepszemüveget vettünk fel - olyan óriásit, ami most a divat - és hát mátrixoltunk kint egy tetőn. Ez azért eltartott egy ideig, jó sok fotót készített rólunk a fotós néni, és hát már izzadtunk is a meleg bőrruhákban és már éhesek és szomjasak és fáradtak is voltunk - és akkor vége lett. Az eredmény majd októberben látható, reményeim szerint előtte elküldik nekünk és akkor majd itt is megmutatom.

A fotózáson készült fotókat feltettem a netre, majd oda is írok kommenteket, de addig is itt érhetők el:

Fotózás a Joy magazinnak

Friday Night Skate

Tibi valamikor a születésnapjára kapott ajándékba tőlem egy Nike görkorcsolyát. Akkor nem túl sokat használta, de idén egyre gyakrabban húzta lábára, én biciklivel kísértem el próbálkozásaira. Valahonnan megtudta, hogy péntek este az Erzsébet téren a gödörnél gyülekeznek a görkorizni vágyók és hogy elindulnak egy útvonalon együtt: az Erzsébet térről az Oktogonon keresztül a Hősök teréig, onnan a Dózsa György úton a Duna partig, a Duna parton végig a Jászai Mari tárig, onnan a Nyugati, Blaha, majd újból a gödör.

Az emberek negyon kedvesek és közvetlenek, és segítik azokat, akik még nem tudnak igazán görkorizni, elmondják, hogyan tartsd a lábad, meg úgy egyébként mit csinálj, hogy ne ess hasra. Vannak érdekes emberek is közöttük, az egyik idősebb bácsinak a sisakjára visszapillantó túkör, a cipőjére elemlámpa - profi elemlámpa, nem kell rosszra, barkácsolt lámpára gondolni - szóval igen érdekes. A lenti videók ezen a kis görkorizáson történtek. Ja ahol elhaladunk, ott néznek és kérdezősködnek, hogy vajon újabb felvonulás van-e vagy mi? Szóval nagyszerű élmény!!!

2007. augusztus 21., kedd

Mindenhol fúrnak

Talán egy hónapja kezdődött el a velünk szemben lévő lakás felújítása. Ha eddig nem mondtam volna el, akkor most: egy belvárosi négy emeletes lakásban lakunk, az udvarra néz lakásunk, ami miatt sötét. De nagyon csendes (volt). Néha a felső szomszéd, aki jósnő, kereste hangosan Igor nevű macskáját, de annyi. Még a légy zúgása is meghallatszott, ha az embernek jó a hallása.

Szóval elkezdték a felújítást. Reggel 7 órakor - amikor a hivatalos csendórának vége, ahogy azt megtudtam - el is kezdődik a nagy zaj. Falrombolás, körfűrész, kitartó kalapálás - nevezd meg a zajforrást és ezt ott hallani lehet. Az öblös udvar mindezt felerősíti, mivel meleg van, az ablakot ők is, mi is nyitva tartjuk.

Első alkalommal egy hétköznap mentem át hozzájuk, és megkértem őket szépen, hogy ha lehet ne reggel hét órakor kezdjék a zajt, hanem később. Ezt egy ideig be is tartották, aztán meg semmi, menetrendszerűen hétkor ébresztettek. Azután egy vasárnap mentem át, amikor nagy álmosan afelől érdeklődtem, hogy ugye, vasárnap van, és ha igen, akkor engedjenek meg két órát aludni.

Következő vasárnap már nem voltam olyan kedves, de ők sem. Mentegetőztek, hogy muszáj dolgozniuk - gondolom, más kedvelt elfoglaltságuk is akadna vasárnap, mint egy házat felújítani - de hát a főnök vagy a helyzet dolgozni kényszeríti őket. Én viszont aludni szeretnék. Utolsó érvem már az volt, hogy akkor játszódjunk feljelentősdit?

Hatott és másnap, teljes munkaszüneti napon, augusztus 20-án is lábujjhegyen kezelték a csempevágót.

2007. augusztus 19., vasárnap

Kaposváron

Kaposváron jártunk pénteken, Tibinek nagybátyját és nagynénjét vittük le kis piros totyival oda. Az M7-en mentünk volna, hogy ha a forgalom nem lett volna döglassú: augusztus 20., két baleset és hétvégi vezetők lassúsága miatt igencsak lassan tudtunk haladni az úton. Így csak döcögtünk a fizetős úton.

Kaposváron nagyon érdekes és jópofa és életvidám embereket ismertünk meg: mindkettejüket kirúgták a vasúttól, ahol tizenéveket dolgoztak (a sors iróniája, hogy Ildikót például háromszor rúgták ki, első alkalommal a felmondást azért vonták vissza, mert a miniszter meggondolta magát, másodjára a szakszervezet szólt bele, harmadjára talán már "sikerült" kirúgni őt). Szóval a politikai viharok átmentek rajtuk. Dolgoztak azóta sajtgyárban, ahol minimál pénzért alkalmazták őket, kihasználva, hogy mögöttük még száz ember várja a lehetőséget, hogy ott dolgozzon. Végül egy könyvelői kurzuson vett részt Ildikó és most a Büntetés Végrehajtásnál foglalkozik a pénzügyekkel. Árpi pedig úgy lett alkalmazott egy esztergályos munkával foglalkozó cégnél, hogy egy hónapig ingyen dolgozott, hogy a főnök lássa, komoly ember és komolyan gondolja. Szóval érdekes sorsok.

Éjjel kimentük Kaposvár főterére, megnézni kicsit a várost. Épp eső közben-után voltunk, és ez Tibit megihlette egy vizes éjjeli táncra:

2007. augusztus 16., csütörtök

Régi mese

Régóta láttam már ezt az autót és feliratát, a Dohány utcában parkolgat a Toyota. Mintha én mondtam volna!!!

2007. augusztus 13., hétfő

Cégtábla

Kazinczy utca eleje, VII. kerület. Edittel sétálgattunk arrafelé, mikor megláttuk, hogy ez van. A bolt rég bezárt, a cégér megmaradt.





2007. augusztus 12., vasárnap

Repülős nap

Nővérkémet, Editet kísértük ki a repülőtérre, felmentünk a kilátóra, onnan néztünk szzerteszét :-D és hallgattuk a repülőgépek motorjának lágy neszét. Úton hazafelé megálltunk a repülőgép múzeumnál - úgyis mindig meg akartuk nézni, most volt rá az alkalom. Nem vagyok repülőgép szakértő, de hát érdemes megnézni, legalább van összehasonlítási alap: például a TU-134-esben, amit a tábla szerint a Malév 1968 szeptemberében állított hadrendbe, egészen kényelmes és emberi méretű székeket használtak. Érdekes volt a megoldás a babák szállítására is :-D.



Szóval ott fotózgattam, Trau biztosan már kívülről ismer ott minden repülőgépet. A többi kép a Picasa oldalán nézhető meg.

Repülős nap

2007. augusztus 10., péntek

Simpson weboldal

Volt időm ma egy kicsit körbenézni a Simpson mozi hivatalos weboldalán. Van egy olyan játék, hogy elkészítheted a saját Simpson-jellegű figurádat. Időtöltésnek nagyon jó, Simpsons rajongóknak kötelező. A figurát animálni is lehet, a következő dolog jön ki belőle: (nyilván a html-kódot el lehet menteni a weboldalon, hogy ilyen helyekre mint a blog feltegyük)




Akkor a hivatalos Simpsons oldal még1szer itt van.

Tévésztár 3.

Folyamatosan öntjuk magunkból a jobbnál-jobb videofelvételeket. Három mobiltelefonhoz három nő dukál így a következő felvételben nem egy Enikőt, hanem egyszerre hármat is láthattok. Enjoy!

2007. augusztus 7., kedd

A gyűrűk ura - az egyes villamoson

Az egyes villamoson utaztam Edit nővérkémmel, mikor felhívta a figyelmemet a pasira, aki öreg volt és pocakos és rengeteg gyűrű volt az ujján. Le is fotóztam ott hirtelenjében, mielőtt leszállt volna. Boooorzalom! Végül is lehet ő akart lenni a gyűrűk ura :-D rosszpoén, tudom de nem hagyhattam ki.



Ja és kivágtam csaka gyűrűs részt...

2007. augusztus 3., péntek

A Simpson családdal

Szülinapom alkalmával moziban voltunk, a L'ecsó-t néztük meg, jó kikapcsolódás. Az előtérben ott ült a diványon az egész Simpson család, így én is melléjük csatlakoztam egy fotó kedvéért. A mozi a jövő héten jön, azt mondták a moziban, nagy valószínűséggel lesz angol és feliratos változata is.

2007. augusztus 2., csütörtök

Tévésztár 2.

Gáborral együtt készítettünk kis felvételt a Samsung F300-as telefonról, elkértem tőle, feltettem a YouTube-ra, nézzétek és kommenteljétek. Az eredeti hír itt olvasható egyébként.

Enjoy.

2007. augusztus 1., szerda

Simpsons figurák

Megjött a Simpsons mozifilm is idehaza, hamarosan vetítik, bár ha minden igaz, angol nyelven szeretném majd megnézni. A Burger King támogatja ezt a rajzfilmet, ami azt jelenti, hogy a Burger Kingben lehet a játékfigurákat megvásárolni. Kettő meg is van már belőle, itt vannak az Oscar-szoborhoz hasonlító figurák:



Ez a papírdarab van hátuk mögött. Összesen 15 figura van.



A figurák beszélnek is, itt lehet őket hallani:



És Tibi is produkálja magát, ijedőseknek nem ajánlott:



Ja és itt van a hivatalos Simpsons mozi oldal, érdemes megnézni.

Rúzsa Magdi és Paul Potts

Bevallom, én a Megasztár döntőjében küldtem 1 darab SMS-t, Rúzsa Magdira szavaztam akkor és neki drukkoltam egész végig. A lány szerénységes fogott meg, az, hogy nem olyan nagy mellényes budapesti :-D, és az, hogy vajdasági, az már majdnem olyan, mintha erdélyi lenne (a nem nagy mellényes budapesti olvasoktól elnézést kérek). Szóval rá szavaztam.



Ha Nagy-Britanniában éltem volna, akkor Paul Potts-ra szavaztam volna, és küldtem volna 1 SMS-t, mert benne is ugyanazt a szerénységet látom. És igen, ő az antisztár, a rossz fogú, kövérkés, harmincas mobiltelefon eladó, akinek az álma sikerült, operát énekelhet. Irigylem őt.