2007. augusztus 26., vasárnap

Joy magazin fotózás

Pénteken hiúságomat legyezgették előre és hátra, mert a Joy magazinnak készítettek szép fotókat rólam - és másik két sorstársnőmről. Minket hármunkat az köt össze, hogy számítástechnikával foglalkozunk.

A Joy magazin választása nem véletlen. Főszerkesztőjét egy Nokia sajtótájékoztatón ismertem meg, ahol az N95-öt mutatták be. Ez alkalomból egy olyan eseményt szerveztek, melyen feladatunk is volt - ezt az N95 segítségével, vagyis a beépített navigációval kellett megoldani. Négyes csapatokba osztottak és el kellett találni bizonyos címekre - terepjárókat is biztosítottak ehhez. Mivel a mi csapatunkban én voltam az IT-s a telefon kezelése rám maradt. Egy autóba kerültünk a Joy főszerkesztőjével, egy pécsi lap főszerkesztőjével, egy nőket lenge öltözetben fotózó magazin munkatársával. Azt hittem unalmas lesz, de nem. Sokat-sokat kacatunk, röhögtünk meg miegymás - először a Joy főszerk vezetett, majd a hátsó ülésen a hátát masszíroztatta, mert a pénteki forgalomban lassan döcögtünk - vagyis egy jót szórakoztunk.

Szóval ennek az ismeretségnek köszönhető, hogy kitalálta a Joy-os főszerk néni, hogy akkor IT-s csajokról legyen szó a lapban. Egy újságíró lánynak válaszoltam kérdéseire, majd szólt, hogy lesz fotózás is.

A fotózás hosszas egyeztetés után pénteken délután háromkor indult. Előtte elmentem fodrász bácsihoz, aki csinált szép hajat Enikőnek - semmi különös, csak szépen elrendezte. A fotózás Óbudán volt, egy FlashBack nevű stúdióban, amit egy régi harisnyagyár helyén találtak ki - a fotókon majd leet látni a romos épületeket.

Judit és Gabi volt a két sorstársnőm, Judit Tibi kolléganője, vele kétórakor találkoztam, és kivitt autóval Óbudára. Kellett is egy óra, hogy oda kijussunk, az Árpád híd környékén dugó volt. De kiértünk.

Judit smink közben



Ott jött a fotós néni, majd a sminkes és a stylist - vagyis az öltöztető néni. A sminkes mindenkit szépen kisminkelt (látszott rajta iszonyú gyakorlata van).

Gabi smink közben



A stylist néni a Mangó nevű üzletből hozott ruhákat és aztán ott kiválogattuk kinek mi legyen a ruhája. Mivel az októberi számról van szó, ezért a 35 fokos melegben őszi meleg ruhákban üldögéltünk. Mindenkiről készítettek külön fotókat, majd aztán következett a nehezebb és hosszabb rész.

Enikő smink közben



Azt gondolta ki a fotós néni, hogy a három IT-s néni majd Mátrixos ruhákban pózol majd. És több százezer forintos bőrruhákat hoztak el nekünk, és majd 50 ezer forintos nepszemüveget vettünk fel - olyan óriásit, ami most a divat - és hát mátrixoltunk kint egy tetőn. Ez azért eltartott egy ideig, jó sok fotót készített rólunk a fotós néni, és hát már izzadtunk is a meleg bőrruhákban és már éhesek és szomjasak és fáradtak is voltunk - és akkor vége lett. Az eredmény majd októberben látható, reményeim szerint előtte elküldik nekünk és akkor majd itt is megmutatom.

A fotózáson készült fotókat feltettem a netre, majd oda is írok kommenteket, de addig is itt érhetők el:

Fotózás a Joy magazinnak

Nincsenek megjegyzések: