A kürtőskalács mindenhova elkísér. Legújabban Szurdokpüspökin talált ránk, ott Ibi néni döntött úgy, hogy kalácssütést rendezünk. A sütésnek több fázisa van, előbb nyilván el kell készíteni a kalács tésztáját, annak rendje módja szerint meg kell kelnie, aztán szenet kell begyújtani, parázson sütve a legjobb. Majd kell egy henger alakú faakármi, ami gyakorlatilag a kalácssütő, erre kell a tésztát feltekerni. Majd ezt meg lehet hengergetni cukorba, ettől még finomabb lesz, hiszen a cukor ráég a kalács tésztájára. Majd a kalácssütőbe kell forgatni, addig, amíg meg nem unja az ember, el nem ég, vagy mégis úgy döntünk, hogy az örökkévalóság jobban örvend egy kalácsnak, ami pirosra van sütve. Ezután ki kell tenni, ajánlott hagyni hűlni egy keveset, majd lehet enni. Célszerű, ha az ember a kezére húzza és onnan rágja, egészen kényelmes.
Képek is készültek ezen az eseményen, a mobilommal, fel is teszem a Picasa-ra, majd ide is belinkelem az albumot. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése