2006. július 28., péntek

Padlófűtés

Házzal kapcsolatos újsonságok: meglett a padlófűtés, itt a képeken látszik, milyen szépen becsövezték a padlót. A következő lépés: le kell betonozni meg, azután meg elfogy a pénzünk és szünetelünk, míg nem gyűl több. Adományokat is elfogadunk :-D, parkettára, csempére, szaniterekre, konyhai felszerelésre gyújtünk.







Képek

Gépház üzenet: a Kép.tar.hu-n elhelyezett képeim valamiért nem elérhetők, ezért hivatkozások nem működnek, illetve itt oldalt a Képes blogom menüpont is szünetel, míg ki nem derül mi van. Mailt írtam neki.
Ennyi.
Gépház üzenet vége.

2006. július 26., szerda

Superplexus

Superplexus néven a Hasbro gyártott és forgalmazott (szerintem rövid ideig) egy rendkívül érdekes játékokt. Amint az a fotón is látszik, egy műanyag gömbről van szó, benne mindenféle színes dolgokkal, ezek a dolgok egy vasgolyó pályáját adják össze. A golyót térben kell forgatni, át kell csúsztatni, előre kell gurítani, vagyis alaposan át kell gondolni hogyan lehet végigvinni a pályán. Mert hogy a játék célja a golyót három pályán végigvinni. Hogy érdekesebb legyen, lehet mérni azt az időt, amennyi alatt megcsinálja az ember az adott pályát, vagy talán időre is lehet játszani - őszintén nem tudom, mert az elektronikai része a játéknak csak kiegészítés, hogy a modern gyermekeknek is tetsszen.
A játékot Magyarországon üzletek polcain nem láttam, két évvel ezelőtt karácsonyra a Kürt örvendeztetett meg vele. A játék eleinte ott hányodott a lakásban, aztán Tibi, és utánna én is kipróbáltuk. Nekem a második pálya feléig sikerült eljutni - mert ez a fránya golyó folyamatosan potyog lefelé. A Superplexust minden hozzánk érkező emberke is kipróbálhatta, nem kell hogy mondjam, a gyermekek és a felnőttek is nagyon élvezik.
És hogy miért írok minderről? Mert megszerettük volna vásárolni ajándékba a kilenc éves Zsombornak, aki azóta, hogy nálunk volt, azon filozofál, hogy a második pályát hogyan lehet megcsinálni. Rákerestem a neten, és egy magyar cég weboldalát adta ki, összesen két találat volt egyébként a magyar oldalak között. Az már nem volt túl bíztató, hogy a Google csak a tárolt változatban találta meg a játékot, a jelenlegi oldalon nem volt fenn. Egyébként egy 8000 ft-os ketyeréről beszélünk. Felhívtam a céget, ahol rendkívül segítőkészek voltak, és több szálon nyomozva kiderült, hogy nincs már ez a játék, nem is gyártja már a Hasbro. Két lehetőség maradt: német E-Bayről megvásárolni vagy a Kürttől kérni egyet. A gyorsabb megoldást választottam, és a Kürthöz, vagyis a PR irodájukhoz fordultam. Ott, mint mindig, rendkívül kedvesek voltak, és még aznap küldtek egyet a SuperPlexusból. Köszönöm még egyszer! Zsombor is örvendeni fog neki, biztosan.

Ja egy érdekes link, a Wikipedian a Superplexus feltalálója elmeséli a játék történetét.

2006. július 17., hétfő

Még mindig Balkán??

Koszorúkat és virágcsokrokat loptak Balló Áron sírjáról, itt a Szabadság cikke. Azok maradtak meg, melyeket leöntötték fekete olajjal, azokat nem tudják eladni még egyszer. Ez arcpirító, hogy ez megy még mindig, vannak emberek, akik könnyű pénzszerzési lehetőségnek nem tudnak ellenállni, még akkor sem, ha egy ember emlékének meggyalázásáról van szó. Azt hittem legalább a holtakat tisztelni megtanulták a nagy demokráciában. De minden a régi. Még mindig Balkán. Sajnos.

2006. július 13., csütörtök

Egy kis humor

A nagy szomorúságban jól jön egy kis humor. A lenti kép egy pisilőkét ábrázol, a vécekagyló egy holland McDonalds mellékhelyiségének dísze volt, míg egy nő nem panaszkodott a felső vezetésnél, hogy ez a tárgy sértő számára, mert női szájat ábrázol (alkotója szerint szó sincs erőől, hanem egy rajzfilmszerű szájat képzelt el, ami nem női vagy férfi száj). Ezek után fennmaradó kérdés: mit keresett a panaszkodó nő a férfi vécében?

Még linkek

Szabadság

Összeállítás megjelent cikkekből, megemlékező írások

2006. július 10., hétfő

Emlékező cikkek, írások

Szabadság
Főszerkesztőnktől búcsúzunk

Új Magyar Szó
Még várom a hívást
Balló Áron a sajtónkról és a Szabadságról
Az újságíró életútja

Krónika
Elhunyt Balló Áron, a kolozsvári Szabadság napilap főszerkesztője

Transindex
Elhunyt Balló Áron, a Szabadság főszerkesztője

Duna TV
Kollégát gyászol a Duna Televízió
A videó

MTV
Balesetben vesztette életét a kolozsvári Szabadság főszerkesztője


HVG
Autóbalesetben meghalt a kolozsvári Szabadság főszerkesztője

Inforádió
Balesetben meghalt Balló Áron

Fidesz honlapja
Meghalt a kolozsvári Szabadság főszerkesztője, Balló Áron

Ha valaki még tud ilyen linket, küldje a veniko@gmail.com címre.

Hullámvasút az élet - Áronra emlékezve

Első munkahelyem a Szabadság napilap volt, ahol már akkor fontos szerepet töltött be Balló Áron. Mire én Kolozsvárról eljöttem főszerkesztő-helyettesből főszerkesztő lett. A hétvégén egy szerencsétlen autóbalesetben vesztette életét. 39 éves volt. Nyugodjék békében. Az alábbi levelet a szerkesztőségnek küldtem, meg a nővéremnek, aki közvetlen munkatársa több éve.


Sziasztok!

Szombaton Vidámparkban voltunk. Mert hova megy az ember, ha két fiatal, 11 és 14 éves gyermek kíséretében érkezik hozzá a rokona. Ott mi is sok minden kipróbáltunk, felültünk a rozoga régi hullámvasútra, ahol az a kihívás, hogy hiszel abban, a régi faszerkezet még most az egyszer kibírja a súlyt. Felültünk a vadonatúj, amerikai nevet viselő Looping Star nevű hullámvasút csodára, amely szédítő sebességgel zuhan a mélybe, megfordítja körülötted a világot, majd ide-oda rángat, amihez te próbálsz alkalmazkodni, hozzászokni. Igen vidám délután töltöttünk el ott, a Margitszigeten még rohangáltunk egy keveset az esti vacsora majd lefekvés előtt.
A hír vasárnap délután talált meg egy félig kész házban, ahol életünk hátralévő részét tervezzük egy ideje: ide jön a tévé, ott lesz a konyha, juuj innen ne felejtsük ki ezt vagy azt. Vidám önfeledtségben telt ez a nap is, és mikor a mobiltelefon kijelezte, hogy Edit hív, akkor biztosra vettem, hogy kedves Tibimnek akar boldog szülinapot kívánni. De nem. Egy élet végét jelentette be nekem.
Hirtelen zuhantam a mélybe és akaratom ellenére sokáig maradok ott. Ez a hullámvasút nem olyan, hogy miután kiszállunk nevetgélve megyünk az újabb látványosság felé. Sebet hagy bennünk, mélyet, űrt hagy maga után, amit csak az idő múlása feledtet és tölt meg haszontalan élményekkel.

Noha távol vagyok, gondolatban én is a cserépkályhához bújva igyekszem melegedni, és bepillantani Áron szobájába, hogy végre mikor ér rá, mikor megy el a vendég, fejeződik be a telefonhívás, hogy az én ügyem is végre terítékre kerüljék és megoldódjék.

Emlékezzünk együtt, őszinte részvétem a családnak, nyugodj békében Áron:
Enikő, a Vass

2006. július 6., csütörtök

Homo Sapiens 2.0

Néha elgondolkodom, milyen jó lenne, ha hat ujjam lenne, mert akkor több lehetséges rágnivaló köröm lenne előttem nap mint nap. Pontosan kettővel több. És milyen jó lenne, ha nem lenne menstruáció minden hónapban, a tamponok nem megvásárolásából megtakarított pénzre vehetnék minden büdös utcán élő embernek valami jó dezodort. És hogy van vakbelem? Ezt tényleg soha sem éreztem... Hála Istennek nem rakoncátlankodott soha.

A fenti bejegyzés megértését nagyban segíti ez a cikk.

2006. július 5., szerda

A kérdésre válaszoltak

A nap sikerélménye (miután elindult az ADSL modem és nem villogott pirosan többé), hogy a BKV második fordulóban írt válasza is megérkezett. Hadd idézzem a lényeget:
"Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben megfelelő fotó papírra van a fénykép kinyomtatva akkor felhasználható bérletigazolvány készítéséhez." Case closed.
Előzmények itt és itt.