2006. november 26., vasárnap

Tévé és vasárnap este

Mióta kicserélték a régi UPC kábeleket a házunkban, megszűnt az ingyenes kábeltévé, az upgrade érdekében senki sem keresett meg, nem volt ember, akit le tudtunk volna fizetni a végtelenített élvezeteket ígérő csatornákért. Most a tévén négy csatorna fogható: a 0-áson van az RTL, az 1-esen az MTV1, a 2-esen újból az RTL, a 3-mason a TV2, a 4-esen az a csatorna jön be, amin fiatalok mindig számítógépes játékokat mutatnak be, na jó meg van az 5-ös, ahol a Hálózat nevű csatorna bolháinak színes táncát lehet nézni. A tévét és a DVD lejátszót Tibi úgy állította be, hogy a 4-es csatornán a DVD jele jelenik meg, mikor a DVD be van kapcsolva. Én ehhez buta vagyok, nem tudom, hogy kell ilyet csinálni, de hát ezért (is) vannak a pasasok.

A tévé a hálószobában van, és elég késő estig szoktuk nézni, talán ezért vagyunk hétfőn mindig fáradtabbak. Az új házunkba a nappaliba száműzzük majd a tévét, ez már biztos.

Na de miért írok a tévéről? Mert most félig munka után és internetezés közben az MTV1-est nézem és a Krém című szuperprodukcióval szórakozom. Ahol Csepregi Éva és a Crystal zenekar és Éva gyermekeinek rockzene csapata szerepelt. Mert hogy a Crystal zenekar megjelentetett egy válogatást, ahol Neoton dalokat dolgozott fel, és ennek aprópóján meghívták Évát is, aki cserébe elénekelte azt a Crystal dalt - Fújja el a szél - amit én is ismerek. Aztán meghívták a műsorba azt az embert is, aki egy autós reklámban motorzajokat utánoz, és hát elcseverésztek, viccelődtek ott, vagyis az a tipikus műsor folyt, amikor nyugodtan ki lehet menni a konyhába főzni, mosogatni, enni, vécére kakilni, pisilni, mert nem veszítünk semmit a műsorból. És kiderült, hogy ha az ember szereti azt a zenét, amit ezek az emberek éneleknek, akkok eléggé szórakoztató tud lenni, el lehet rajta csámcsogni, el lehet szórakozni rajta.

És még egy fontos tanulsága volt számomra a műsornak, de ezt komolyan gondolom: ha az ember tiszteli gyökereit, szakmájában az őseit, akkor érdekes dolgokat tud teremteni. Ezeket az ősöket értekelni kell, és tisztelni kell, és szerepeltetni kell a médiában, amíg csak van rá lehetőség.

Nincsenek megjegyzések: