2006. október 19., csütörtök

Mobilok, csonttörés, Afrika

Ez a hét a mobiltelefonok jegyében telik el: érkezett egy Motorola KRZR K1-es telefon, ami olyan szép és szeretem, de 129 ezer forintért nem kell. Akkor kaptam a Nokiától ugyancsak tesztelésre egy 6288-ast, ami olyan érdekes jelenség a Nokia telefonok körében, fura volt azt biztos.

Ma pedig volt egy délutáni sajtótájékoztató, ahol a Nokia bemutatta a divattelefonjait, a L'Amour kollekció legújabb tagjait. Ott volt a telefonok tervezője is, egy kicsit visszafogott, fiatal, megszeppent leányzó, aki mert álmodozni. És érdekes készülékeket alkotni. No meg kijött a hír, hogy az LG kiadta csokoládé telefonját követő telefont, a z acélból készült, rögtön csodának kikiáltott készüléket. Hiszem, ha látom, de tény, hogy a LG csokitelefon igen szépre sikeredett. El is adtak belőle világszerte négymillió darabot.

Akkor még a csonttörésről is beszéljek: Afrikában (a harmadik szó a címből is terítékre került), szóval Afrikában a mobiltelefonok szédítő sebességgel terjednek, a hálózatépítők nem tudják őket utolérni (a vezetékes telefon ott ritkaság), ezért az emberek a legmagasabb fára kapaszkodva próbálnak jelhez jutni és telefonálni, ennek gyakran a fáról való leesés és csonttörés az eredménye. Ha nem hisztek nekem, itt az eredeti BBC cikk, enjoy!

A csokitelefon:

Nincsenek megjegyzések: