2008. december 31., szerda

Légkondi a tél közepén

Elérzékenyülve feküdtem a tévé előtt. Órisá pocakomon kis ujjatlan, nyári bébidressz. HAt hónapos békáknak való. Tibi a földön, karácsonyi képeslapot gyárt. Éjjel fél egy körül van, másnap karácsony.

Épp elképzelem, hogy hat hónapos korában a kis prücsöknek nagyon melege lesz. Iszonyú melege. Szükség lesz valamire, ami hűvöset csinál a házba. Mondjuk légkondira. Ekkor gondolataimnak hangot is adok: kell vegyünk légkondit - mondom. Tibi felriad munkájából, hebeg-habog, valami olyat talál mondani, hogy jó, de hát minek az, hiszen még van idő. Bennem dolgoznak a hormonok, nem értem, miért nem ért velem együtt Tibi, ezért elsírom magam keservesen: de hát kiszárad az a gyermek, kell neki valami hűvös. Tíz percig vigaszhatatlan vagyok, dőlnek belőlem a krokodil könnyek, Tibi is abbahagyja teendőjét és vigasztal. Tíz perc után már röhécselésbe torkoll az egész, hiszen rájövök, hogy milyen abszurd is a helyzet. És végül majd veszünk légkondit :-D.

Van egy csomó

Van egy csomó téma, amit szerettem volna itt leírni, de aztán valahogy mégsem jött össze. Például azt, hogy van az autópályásoknak egy SMS-ért igénybe vehető szolgáltatássa, ami autópálya információkat küld. Nos ez a szolgáltatás úgy működik, hogy az ember elküld egy SMS-t, benne M3 vagy M1 - ami őt érdekli - és akkor válaszképp megmondják, hogy van-e baleset vagy sem az úton. Eddig úgy működött, hogy küldtek előbb egy SMS-t arról, hogy minden rendben az utakon, azután egy másikat, hogy itt vagy ott torlódásra kell számítani... vagyis rögtön ki is javították magukat :-D.

Arról sem irtam, hogy a kutyánk nevelése mennyire embert igénylő feladat. Fiatal, magyar vizsla nagy százalékban, bohó, kan kutya, ami mind-mind izgága természetét megmagyarázza. Reggel ó az ébresztóóra, nyüszít, hogy itt az ideje felébredni, foglalkozzunk már vele.

Arról sem írtam, hogy szeretnénk egy másik kisebb kutyát Pixel mellé, hogy ne unatkozzom és ásson és rágja a háza sarkát, ha mi nem vagyunk itthon. Nógrád megyében gondolkodtunk, kerestem is a neten álaltmenhelyeket, errefel semmi. Amit találtam, ott nem vették fel a telefont, megkerestük az7 adott címet, nem volt ott semmilyen menhely, kutyaotthon, majd hívtam egy másik számot, azt sem veszik fel. Szóval teljes anonimitásba burkolóznak ezek a mi megyei állatmenhelyeink, így nem csoda, hogy a kutyákat elaltatják...

Illetve nem írtam meg a légkondis sztorit, de az annyira jó, hogy azt külön posztban, right away.

2008. december 22., hétfő

Idei Pannon karácsony

Szeretem a Pannon által rendezett karácsonyokat. Mert kibérelnek egy hotelben egy termet, ahovál egy órától este nyolcig várják az újságírókat, partnereket. Az emberek pedig akkor mennek, mikor nekik jól esik, esznek-isznak, hallgatják a zenét, majd pedig mikor nekik jólesik hazamennek. No strings attached. Tényleg ellazítja az embert.

A mostani eseményen egy rajzoló bácsi is volt. Ő készítette az alábbi rajzot rólam. Nekem tetszik :-D.