2008. október 29., szerda

Pixel

A fenti névvel kutyánkat illetjük, aki úgy egy hónapja koptatja a mi udvarunk földjét. A magyar vizsla - picit más fajból is van elvileg benne - itt a falu utcáin kódorgott hosszasan, mikor egy nap - kicsit meggondolatlanul - Ibi néni kérésünkre beterelte hozzánk. Az első egy hét nem volt sírásmentes, annyira örvendett a kutya nekünk, hogy folyamatosan ugrált fel ránk, sározta össze az összes ruhánkat. Ezt lassan, de biztosan leszokta - vagyis leszoktattuk. Kapott oltást, meg féregtelenítést, hivatalos kis könyvecskét, így Pixel végképp a miénk lett. Fotó is van róla, itt éppen sütkérezik a napon, vagyis alszik a napon. Délelőttönként ez a programja.



Mivel mindent összerágott, a pince előtt kellett rendeznünk, el kellett onnan takarítani a lomokat. Valamikor egy este kiesett a zsebemből a személyim, a lakcímkártyával együtt, másnap reggel a kutya a teraszra hozta, gyengéden, fogai között. Majd ha valakinek meg kell mutassam, magyarázkodhatok, hogy az biza ott kutya fog nyomok.

2008. október 5., vasárnap

Hogy is volt az?

Tavaly szeptemberben döntöttük el, hogy itt lenne az idő arra, hogy saját utódokat tervezzünk. Főleg én paráztam, mert - noha sokak szerint 22 évesnek sem nézek ki - már betöltöttem a 32-öt és nem leszek fiatalabb. Down-kór, gyermektelenség, kémcsős babagyártás rémképei jelentek meg a szemem előtt, úgy hát eldöntöttük, hogy legyen. Mivel mi mindent tudományosan csinálunk, előbb el is mentünk az orvoshoz, aki a fogamzásgátló elhagyását azzal spékelte meg, hogy menjünk el egy családtervező központban, mert az jó lesz. Előbb három hónap absztinenciát vagy gumióvszer használatot javasolt, amíg a fogamzásgátló hatása ki nem takarodik a szervezetből, amit be is tartottunk nagy kínnal - tudjátok, milyen könnyen szakadnak ezek az izék?

A családtervező központra is szakítottunk időt, ahol azt kezdték el feszegetni, hogy termékenyek vagyunk-e, holott mi csak azért mentünk oda, mert valami genetikai meg vértesztben reménykedtünk - ez viszont elmaradt, a befizetett 3000 forintért egy szürke dossziét és rengeteg, egyébként ingyenes marketing szórólapot kaptunk.

A három hónap lejárta után ezerrel dolgoztunk az ügyön, ám közben az én kiszámíthatatlan természetem közbeszólt. A fogamzásgátló menstruációt szabályozó hatása miatt én már nem emlékeztem, hogy előtte rendkívül rendszertelen és kiszámíthatatlan volt a menses. De eszembe jutott. Első két alkalommal még óramű pontossággal, 28 napra használni kellett a betéteket, ám azután 50-60 napos ciklusok is jöttek. Az orvos pedig hormon vizsgálatot javasolt, amit meg is tettem, azután pedig clostybegyl vagy milyen nevű tablettát ajánlott, ami a peteérést serkentette volna. Valahogy ettől nagyon irtóztam, irtóztunk, így hát eltettük a receptet és későbbi időpontra. Nyár elején már voltam annyira kétségbeesett, hogy nekiláttam keresni a receptet, de végül nem találtam meg. Következő kimaradáskor már nem is volt rá szükség, mert a két csík jelent meg a teszten.

Ez a teszt is érdekes volt: éjjel, augusztus elsején azt álmodtam, hogy a teszteléshez pisilni kellene, de nem ment sehogy sem. Kisebb koromban ha pisiléssel álmodtam, és sikerült , akkor annak nedves eredménye lett, ezért építhettem be ezt a blokkot. De mivel a menses már régóta késett és egy teszt is volt még megmaradva, reggel - miután kacagva elmeséltem mindezt Tibinek - meglett a pisiléses teszt. És nagyot csodálkoztam, hogy pozitív lett. Őszintén csodálkoztam.