2007. április 29., vasárnap

Kürtőskalács

Ezeket a képeket Iza kérésére (is) teszem fel ide. Történt ugyanis, hogy mikor nálunk voltak 2 hétig, hiába fentük és fenték a fogukat, nem sikerült kalácsot a kürtős fajtából, vásárolni és enni. Félig-meddig ezt pótolom, legalább fotón legyen kalács. Még ha nincsenek is fókuszban a képen.
Jó nyálcsorgatást!


Kalács 1.


Kalács 2.

2007. április 25., szerda

Internet sebessége

Talált Tibi egy site-ot, a speedtest.net-et ahol az internet sebességét lehet mércskélni. Az itthoni internetünk sebessége itt alant tekinthető meg, elég rosszul állunk, ami a feltöltési sebességet illeti. Próbáljátok ki ti is, érdekes eredmények születhetnek.

2007. április 24., kedd

Kinzo vagy kínzó?

A Praktikerben járva láttam ezt a szerszámmárkát. Ezek szerint a magyar piac felkészült a Budos illatszer márkára vagy a Hanyas fagylaltra. Hogy mik vannak!



És van belőle más szerszám is!

2007. április 21., szombat

Press pause to exist

Ezek az elírások! Egy LG asztali DVD lejátszónk van, át kellett állítani 1-es régióra, hogy amerikai DVD-t is lejátsszon. A változtatáskor a következő képernyőt adta ki a DVD lejátszó: :-)

2007. április 20., péntek

Lusta voltam

Kicsit, na jól van egy kicsit nagyobb kicsit voltam lusta az utóbbi időben. Mint azt az ezelőtti gyors és rövid bejegyzésben írtam, két hét szabadságon voltunk, amit az elejétől a végéig a rokonk dajkálásával töltöttünk.

Korábban megírtam Iza esküvőjét, az tavaly volt februárban. Az esküvővel rendeződött Iza amerikai tartózkodása és román útlevele is lett a lejárt útlevl helyett, így minden akadály elhárult az ideutazás elől. Április elsején érkeztek és 13-án utaztak vissza. Mivel férje, Joel zülei Európában, vagyis hát Brüsszel mellett laknak, ezért úgy szerveztük a dolgokat, hogy Iza és Tibi szüleit Harasztosról elhoztuk Kolozsvárra, Joel szülei iderepültek, vagyis össznépi találkozót tartottunk itt Budapesten.

Fáresztó volt, de nagszerű volt Budapest nevezetességeit újra meglátogatni. Jucus kolléganőmtől kaptam kölcsön két könyvet: az egyik 1958-as és budapesti séták címet viseli, a másik meg angol könyv, Only in Budapest címet viseli. Ezen könyvek alapján én voltam a kis idegenvezető, és információ morzsákat mondtam itt-ott nekik. Élveztem, ha ebből kellene megéljek, biztos jó lenne.

A sógor fotós blogjáról leloptam a lenti fotót (ez olyan jó vidám), bemutatok mindenkit:



Az alsó sorban balról jobbra a kék trikós az Tibi férj, melette testvére Iza, mellette pedig az ő férje, Joel. A felső sorban a szemébe húzott sapkával Alex, aki Joel féltestvére (az édesapa a közös), Alex épp most lesz tinédzser, úgy hogy emiatt szereti ezt a sapkát. Mellette édesapja, Ricahrd, aki egy NATO tiszteket gyorsan szállító repülőgép karbantartásával foglalkozik, majd eszembe jut a neve (kikerestem a neten, a Gulfstream G5-ről van szó, Trau elnézés). Mellette Deborah vagy Debbie, a felesége. Az alacsony emberke én lennék. Azután mellettem Tibi szülei, vagyis anyósomék: Bözsi és Öcsi.

2007. április 9., hétfő

Boldog húsvétot!

Tibi testvére és férje látogat most bennünket, ezért a nagy csend. Képek vannak a sógor oldalán itt, nézzétek meg. A mai programban Hollókő szerepel, locsolkodással meg mindennel. Ja és szabadságon is vagyunk. Úgy hogy nem tudom mikor jelentkezem még...